Formex S2003 základ na pozink základní barva na kov, 0110 šedý, 600 ml

Kód: 183524
Neohodnoceno
Značka: Formex
258 Kč 213 Kč bez DPH
Skladem (2 KUS)
Můžeme doručit do:
26.4.2024

Detailní informace

Detailní popis produktu

Barva je určena k základním nátěrům lehkých barevných kovů a  železa. Barva je vhodná i pro nátěry oceli pod nitrocelulózové a syntetické na vzduchu schnoucí barvy. Vyznačuje se rychlým zasycháním. Dle zvoleného nátěrového systému je vhodná pro interiér i exteriér. Základní barvu na kov je možno použít i jako základní nátěr pro radiátory teplovodního topení. Barva není určena k nátěrům, které přicházejí do přímého styku s potravinami, krmivy a pitnou vodou a k nátěrům dětského nábytku a hraček.

Použití Formex S2003 základ na pozink základní barva na kov:
Podklad: ocel, železo, hliník, mosaz, zoxidovaný zinek, měď.
Prostředí: interiér, exteriér – dle nátěrového systému.
Příklady: kovové konstrukce, zárubně, kování, parapety, okapy, karosérie automobilů, plechové střechy, ocelové odlitky, litinové a  plechové radiátory teplovodního topení.
Vydatnost:

10 - 12 m2/l.

Ředidlo:

C 6000 (stříkání), S 6005 (štětec, váleček).

Příprava podkladu:

Podklad pro aplikaci musí být čistý, suchý, zbavený mastnot, rzi a  prachu, mechanicky očištěný. Nejdříve ze všeho se musí povrch odmastit pomocí vhodného čistícího prostředku (např. technický benzín P 6402, aceton P 6401 nebo kde je to možné teplá tlaková voda s obsahem saponátu). Pro případné odstranění zbytků různých solí je nutné povrch následně opláchnout čistou vodou. Hrubé a dobře přilnavé nečistoty je nutné odstranit ručně nebo mechanicky (broušením, škrábáním). Případnou rez je možné odstranit též ručně nebo mechanicky (kovové kartáče, brusné kotouče) nebo pomocí odrezovačů. V případě použití chemických odrezovačů je nutný následný oplach čistou vodou. Dříve  natřené povrchy je nutné očistit, odmastit a zbavit starých nepřilnavých nátěrů. Pro zajištění kompatibility nového nátěru se starým je doporučeno provést zkušební referenční nátěr na ploše 1 m2. Je doporučeno dodržovat celý nátěrový systém dle katalogového listu výrobce.

Příklad nátěrového postupu:
První nátěr proveďte syntetickou základní barvou na kovy FORMEX ZÁKLAD NA  POZINK S 2003. Zasychá při teplotě kolem 20 °C. Zasychání lze urychlit přisoušením do 80 °C. Nátěr zaschlý na vzduchu je možné již za 1 hodinu přestříkat syntetickou nebo nitrocelulózovou barvou, optimální tloušťka jedné vrstvy je 35 až 40 mikrometrů.
Jeden a dva vrchní nátěry syntetickou venkovní barvou INDUSTROL UNIVERZÁL S 2013 nebo UNIKOL U 2129.
Minimální teplota vzduchu pro nanášení je 5 °C, teplota natíraného podkladu musí být 3 °C nad rosným bodem, přičemž teplota a relativní vlhkost vzduchu musí být měřeny v blízkosti natíraného podkladu. Teplota podkladu nesmí být vyšší než 40 °C. Relativní vlhkost vzduchu nesmí být vyšší než 75 %.
Optimální teplota pro nanášení nátěrové hmoty je +18 °C až +23 °C a relativní vlhkost vzduchu 40 – 70 %. Nižší teplota a vyšší relativní vlhkost při nanášení a zasychání a  příliš silná vrstva nanášeného filmu výrazně zpomalují zasychání a protvrdání nátěrového filmu. Nedokonale suchý povrch může způsobit problémy s přilnavostí nátěrové hmoty k podkladu nebo s přilnavostí mezi jednotlivými vrstvami. Navíc může negativně ovlivnit celkový vzhled nátěrového filmu.

Doporučené způsoby aplikace:
Stříkání, štětec, váleček.

Stříkání vysokotlaké airless:
Tlak na trysce 17 – 22Mpa (170 – 220 atm.; 2500 – 3200 psi); tryska 0,011inch (0,28 mm) nebo 0,013 inch (0, 33 mm); úhel stříkání 20 – 60°; bez ředění;
tlak na trysce 22 Mpa (220 atm.; 3200 psi); tryska 0,009 inch (0,23 mm); úhel stříkání 20 – 60°.
Zasychání:

Teplota podkladu 23°C. Zaschlý proti prachu do 1 hodiny, proschlý do  24 hodin. Tloušťka suché vrstvy DFT 35 - 40 µm.

Složení a charakteristika výrobku:
Disperze anorganických pigmentů a Zn-fosfátu v roztoku alkydové pryskyřice a  polyvinylchloridového kopolymeru v organických rozpouštědlech. Barva je určena k  základním nátěrům lehkých barevných kovů a železa. Je vhodný i pro nátěry oceli pod emaily nitrocelulózové a syntetické na vzduchu schnoucí. Vyznačuje se rychlým zasycháním. Barva není určena k nátěrům, které přicházejí do přímého styku s potravinami, krmivy a pitnou vodou a k nátěrům dětského nábytku a  hraček.

Doplňkové parametry

Kategorie: Základní barvy
Záruka: 2 roky

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz